2013-06-17 16:29:35

Acı kaybımız Saip Konukoğlu

Mustafa Yıldırım

my@tasimadunyasi.com 17 Haziran 2013, 16:29

 Acı kaybımız Saip Konukoğlu
Bu hafta sektörümüzün duayen ismi Saip Bey’i kaybetmenin acısını yaşadık. Üzüntümüz çok büyük. Allah rahmet eylesin. Önce ailesine, sektörümüze baş sağlığı ve geride kalanlara sabırlar diliyorum. 

Saip Bey, karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün çok renkli simalarından biriydi. Çok değerli bir işadamıydı. Otobüsçülüğü kendi yöresinde çok iyi yapan bir meslektaşımızdı. Hoş görülü, toleranslı, sevgi dolu bir insandı. Sektörümüzde çok sevilen, saygın bir insandı Onun için söylenebilecek, bütün güzel sözler ona yakışıyor. Saip Bey, yolcu sektöründe hizmet veren herkes için bir kalite, güven simgesiydi. Onu örnek alan çoktur.

Bu sürpriz ölümlere alışamadık

Ama tabii, erken kaybettik Saip Bey’i. Beklenmedik bir ölümdü bu. Sürpriz oldu, bu zamansız ölümlere alışamadık. Rahatsızlığı vardı, biliyorduk ama bize göre sağlıklıydı. 
Saip Konukoğlu’nun kurduğu Seç Turizm, bu sektörün saygın ve itibarlı firmalarından bir tanesi. Seç Turizm, 41 yıldır bu sektöre çok önemli hizmetler verdi, kalite kattı. Benim sektöre ilk başladığım yıl kuruldu Seç Turizm. Kuruluşunu hatırlıyorum.

Akıllı, mantıklı otobüsçülük yaptı 

Saip Konukoğlu, sektördeki hizmet yarışı sürecinde ağırlaşan şartlara rağmen yıkıcı rekabete girmedi, akıllı ve mantıklı otobüsçülük yaptı. Kendi otobüsleriyle, özmallarıyla çalıştı. Büyük yatırım yaptı, istihdam imkanı yarattı. Birçok insana iş ve ekmek verdi.

Zannediyorum, son günlerde bir kazası oldu; kaza da onda stres yaptı. Yolcunun sakat kalmasından dolayı sıkıntı yaptı kendine… Ama kaderdir, mukadderattır, bunları hepimiz yaşıyoruz, yaşayacağız. Bu işleri yaptığımız sürece kazalar da yaşayacağız, sıkıntılar da yaşayacağız. 

Seç Turizm’i seviyoruz

Saip Ağabey’e Allahtan rahmet dilerken, evlatlarının ailesinin sektördeki faaliyetlerini aynı saygınlıkta sürdürmelerini diliyorum. Onları seviyoruz. Seç Turizm’i seviyoruz. 

Seç Turizm’in yönetimine geleceklerin Saip Ağabey’in ismine, duayen kişiliğine ve hizmet kalitesinde gösterdiği kararlılığa yakışır bir şekilde Seç Turizm’i geleceğe taşımalarını diliyorum. 

Tüm sektörümüzün başı sağ olsun… ■
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.