2024-06-26 11:24:36

Yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz!

Korkut Akın

korkutakin@gmail.com 26 Haziran 2024, 11:24

Siyasi iktidar, yapması gereken o kadar çok şey varken, işin kolayına kaçıp ilk aklına geleni yapmaya kalkışıyor. Tabii ki, bundan herkes etkileniyor ve sosyal, siyasal, ekonomik, kültürel bir çöküş yaşıyoruz.

“Faiz sebep, enflasyon netice” diyen ve kendisini “Ekonomist” olarak tanımlayan, iki gün geçmeden hızla düşürdüğü faiz oranlarını aynı oranla yükseltti. Olan hepimize oldu ve son beş-altı yılımızı zararla geçirdik. Kimse yerinden, konumundan, ekonomik durumundan, geleceğinden memnun değil. Bunun çözümlenmesi gerekiyor öncelikle. Tamam, otobüsçü hissiyle davranır ve plan program yapmaz ama bunu da yapmaz, en azından bu durumdan çok daha iyi durumda olurduk.

Aileden başlayıp okula, işe, ülkeye ulaşan bir yapılanmada ilk düğme yanlış iliklenirse arkası yanlış gelir ve düzeltilebilmesi için hepsinin çözülüp yeniden iliklenmesi gerekir.

Hükümet (aslında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi), kendisinin yönettiği ulaşım araçlarında indirim yapmak yerine otobüsçünün bilet fiyatlarında indirim yapılmasını istedi. Sormak gerekiyor: otobüsle yolcu taşımacılığı yapan firmalar özel sektör, büyük çoğunluğu da şahıs şirketi. Siz, tepeden nasıl olur da “indirim” buyurursunuz? Daha da kötüsü, otobüsçü buna nasıl boyun eğer?

“İtibardan tasarruf olmaz” dediniz ve har vurup harman savurdunuz. Onlarca hükümet konağı ihalesi açtınız yakınlarınıza. Üç liraya yapılması gereken işi, çok daha pahalıya yandaşlarınıza aktardınız. Tabii ki, onlar da siz(ler)i “gördü”. Aynı merkeze ayrı ayrı özel uçaklarla gidip döndünüz. Onlarca araçla uzun konvoylarla gittiniz bir yerden bir başka yere… hem de araçlar çalışır durumda (kliması çalışsın soğuk/sıcak olsun içerisi diye) bekletilerek. Uzatmama gerek yok. Herkes biliyor bunu da, söylemiyor.

Ancak bu son, kayyım uygulaması nedeniyle, gerçekten yönetemediğinizi kanıtladınız, bir kez daha. Doğa kalmadı, her yer beton grisi. Kıyılar büyük otellere satıldı ve kimse denize ulaşamıyor. Çay, fındık, buğday, pirinç, mısır ya da aklınıza gelen her türlü tarım ürünü için ilacını, gübresini, emek karşılığını hiçe sayan taban fiyat verdiniz. Sanayi ürünleri için de geçerli bu. Bakın, son haber TOGG ile ilgili. Bizim ürettiğimiz araç TOGG, ama ithal başka bir elektrikle aracın satışı daha fazla. Yani durum kötü.

Gelin, bizleri daha da üzmeyin, sizlerin de halkın dimağında iyi kalması için bırakın bu haksızlıkları. Emaneti ehli alsın.

Dayanışmanın ve paylaşımın doruğa çıktığı Kurban Bayramı, bırakın eski güzelliğiyle yaşansın. ■ 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.